– Rust roest, en roest rust bij Het Rijwielabattoir –

Wat is Het Rijwielabattoir?

Een werkplaats in het Sallandse coulissenlandschap waar klassieke stalen racefietsen, die hun hoogtepunt ruimschoots zijn gepasseerd, worden gedemonteerd en klaar worden gemaakt voor een nieuw leven.

Ja maar waarom dan?

Omdat de kwaliteit en charme uit de jaren 70 en 80 zich niet laat kisten door zware tijden. Al ligt je oude Koga al 4 jaar aan een rammelend kettingslot in de regen, het blijft een kwaliteitsproduct. En daar kun je iets heel moois van maken, als je door de roest en actionspuitverf heen kunt kijken. En als een ongelukkig paaltje je trouwe derailleur na 30 jaar fataal wordt, of je zoekt nog nét die mooie Campagnolo zadelpen om je projectje mee af te maken dan kan Het Rijwielabattoir je vast op weg helpen!

En dus:

Wil je zelf een mooi karretje gaan bouwen, heb je onderdelen nodig of krijg je iets niet los? Het Rijwielabattoir heeft een ruime voorraad aan stalen frames voor fixie/singlespeed projecten, klassieke onderdelen, speciaal gereedschap en soms ook complete fietsen. Hobbel eens langs, Het Rijwielabattoir helpt graag.

Waar moet ik zijn dan?

Het Rijwielabattoir is na omzwervingen langs een zolder van een Utrechts grachtenpand, een leegstaand kantoor aan de tippelzone en een verlaten zeep- en snoepjesfabriek in Deventer aanbeland in het Diepenveense buitengebied. Hier is het Rijwielabattoir op vrijdag te vinden in Werkplaats 31@ waar mensen die in hun werk zijn uitgevallen werken aan een doorstart op de arbeidsmarkt. De vierde zaterdag van de maand is hier het repaircafé, Het Rijwielabattoir is er dan meestal ook, dus als je vastloopt met je gesleutel, loop maar even binnen.

Wie is Het Rijwielabattoir?

College van Bestuur, Raad van Commissarissen, hoofd bedrijfsvoering; het organogram van Het Rijwielabattoir is vrij eenvoudig: Daan Henkens. In het dagelijks leven werkt hij als beleidsadviseur bij het waterschap. Op vrijdagen verwisselt hij zijn jasje echter voor een overall en houdt de CEO/founder van Het Rijwielabattoir zich bezig met het uitbenen van racefietskarkassen in zijn werkplaats.

Zijn missie: zoveel mogelijk verloren gewaande klassiekers redden uit de klauwen van de Hoogovens en onderbrengen bij liefdevolle collega-hobbyisten.