– Rust roest, en roest rust bij Het Rijwielabattoir –

 

Wat is Het Rijwielabattoir?

Een werkplaats in de voormalige afwasmiddel- en snoepjesfabriek in de Deventer binnenstad waar klassieke stalen racefietsen, die hun hoogtepunt ruimschoots zijn gepasseerd, worden gedemonteerd en klaar worden gemaakt voor een nieuw leven.

Ja maar waarom dan?

Omdat de kwaliteit en charme uit de jaren 70 en 80 zich niet laat kisten door zware tijden. Al ligt je oude Koga al 4 jaar aan een rammelend kettingslot in de regen, het blijft een kwaliteitsproduct. En daar kun je iets heel moois van maken, als je door de roest en actionspuitverf heen kunt kijken. En als een ongelukkig paaltje je trouwe derailleur na 30 jaar fataal wordt, of je zoekt nog nét die mooie Campagnolo zadelpen om je projectje mee af te maken dan kan Het Rijwielabattoir je vast op weg helpen!

En dus:

Wil je zelf een mooi karretje gaan bouwen, heb je onderdelen nodig of krijg je iets niet los? We hebben een ruime voorraad aan stalen frames voor fixie/singlespeed projecten, klassieke onderdelen, speciaal gereedschap en soms ook complete fietsen. Hobbel eens langs, Het Rijwielabattoir helpt graag.

Wie is Het Rijwielabattoir?

De bestuurskamer van Het Rijwielabattoir wordt bemenst door Daan Henkens. In het dagelijks leven werkt hij als beleidsadviseur bodem en grondwater bij de Unie van Waterschappen in de Haagse beleidswereld. Op vrijdagen verwisselt hij zijn jasje echter voor een overall en houdt de CEO/founder van Het Rijwielabattoir zich bezig met het uitbenen van racefietskarkassen in zijn werkplaats.

Zijn missie: zoveel mogelijk verloren gewaande klassiekers redden uit de klauwen van de Hoogovens en onderbrengen bij liefdevolle hobbyisten.

En passant hoopt hij daarbij nog eens belachelijke hoeveelheden geld te maken voor een wanstaltig grote woning en en oude Citroën, maar de eerste berekeningen bieden daartoe weinig hoop. Daan nodigt je desalniettemin uit om in grote hoeveelheden onderdelen te komen kopen, om op zijn minst deze illusie te kunnen bekostigen.